Central Courtyard Precinct

Central Courtyard Precinct

The Central Courtyard Precinct will create a new centrepiece for the University and will include collaborative and innovative spaces for students, staff and the local community to gather and connect. There are six stages to this project with each stage supporting the others.

Stage 1 of the Central Courtyard Precinct is the Campus Common, an exciting new mix of contemporary food, beverage, event and social options, set in an innovative recreational indoor/outdoor space to cater for the University’s staff and students.

The area is inspired by the Re:START container mall brand made famous by Christchurch after the devastating earthquake in 2011. It is being created so the current Campus Hub can be closed for a period of extensive redevelopment. 

Campus Common is scheduled to open in Session 2, after September 2017 graduations.

Stage 2 involves opening new student and event spaces on Level 3 in C7A (MUSE building). The new spaces include groups and services currently in the Hub as well as new additions:

  • New Student HQ
  • New Student Group Collaboration Zone with bookable spaces
  • New home for Queer Space and Women’s Room
  • Five dedicated event spaces with improved AV facilities
  • Locker relocation

Stage 3 prepares the Central Courtyard for the start of other stages. More information will be provided at a later date.

Information on the final three stages will be shared as the project progresses.

Back to the top of this page